Výsledok stretnutia ovplyvnila nevydarená prvá tretina.

HC REBELLION Gelnica bolo mužstvo, ktoré v sobotu privítalo na svojom ľade mužstvo Rimavskej Soboty. Bolo to druhé vzájomné stretnutie tejto sezóny. V prvom zápase sme ich zdolali pred domácim publikom v pomere 7:3. V tom čase ešte reprezentovali mesto Levoča, no klub sa následne nedohodol s vedením mesta o využívaní novootvorenej ľadovej plochy. V Gelnici po dlhom čase zaniklo seniorske mužstvo, a tak ich privítali s otvorenou náručou. 

HKM Rimavská Sobota nastúpila na zápas v olkieštenej zostave, chýbala celá jedna formácia, kvôli zraneniam a chorobe. Do brány sa po dlhom čase vrátila jednotka Rimavskej Soboty Jaroslav Melna, ktorého už niekoľko týždňov trápilo zranenie. V úvode stretnutia boli sliy na ľade veľmi vyrovnané a obe mužstvá mali niekoľko príležitostí skórovať. Ako prvým sa to podarilo domácim už v piatej minúte. V zápätí odpovedali gólom hostia zásluhou Jána Bátiho, ktorý prekonal súperovho brankára perfektnou strelou švihom. A potom sa začal neskutočný kolotoč gólov domácich, ktorý ich strelili v priebehu desiatich minút až šesť. Prvá tretina sa skončila s výsledkom 7:1 a o všetkom už bolo rozhodnuté a Soboťania už mohli výledok len skrášliť. Prestávka pravdepodobne pomohla zlepšiť psychiku celému mužstvu, hlavne brankárovi. V druhej tretine sa zvýšila aj strelecká aktivita hostí, no nikomu sa nepodarilo prekonať brankára. V úvode druhého dejstva hlavný rozhodca vylúčil nášho hráča a súper hral presilovku. Celé dve minúty sa podarilo ubrániť, no po konci presilovky súper opäť skóroval. Počas druhej prestávky vyžreboval tombolu o dres obľúbeného hráča Mikuláš, ktorý sa staral o dobrú náladu počas celého stretnutia. V úvode tretieho dejstva sa podarilo Soboťanom posledný krát skórovať. Strelcom rýchleho gólu okamžite po vhodení buli bol opäť Ján Báti. V tretej tretine boli dominujúcim mužstvom na ľade Soboťania a vypracovali si množstvo šancí skórovať, no chýbal im dôraz v zakončovaní. Asi najväčšiu gólovú šancu zápasu mal Michal Slovák v polovici tretieho dejstva počas presilovky, keď sa puk kotúľal na hranici bránkovej čiari, no bohužiaľ ju neprekročil. Následne mali hostia k dispozícií ešte dve presilovky, no ani jedna sa neskončila skôr a domáci brankár nedovolil aby sa puk dostal za jeho chrbát, naopak počas tej poslednej domáci aj napriek početnej nevýhode skórovali. V druhej a tretej tretine sa výkony brankára Rimavskej Soboty zlepšili o 300 percent a prevádzal úžasné zákroky. Musíme vyzdvihnúť kvalitu oboch mužstiev, a hlavne brankára Gelnice Juraja Sedlačka, ktorý vychytal väčšinu striel Soboťanov a len vďaka nemu domáci zvíťazili a pripísali si tri body. Soboťania aj napriek prehre neopustili štvrtú priečku tabuľky, no narástol náskok Gelnice a strácajú na Rimavskú Sobotu už len tri body.

 

HC REBELLION Gelnica - HKM Rimavská Sobota 9:2 (7:1, 1:0, 1:1)

 

Góly HKM: Ján Báti (Simon Iványi), Ján Báti (Ján Slovák)

Strely: 41:45

Trestné minúty: 8:8

Rozhodovali: Slavomír Švajka - Michal Šimaľ, Maroš Pribula

Divákov: 153

Zostava HKM: Jaroslav Melna, Ján Krahulec - Ján Báti, Richard Fiala, Peter Filipiak, Marek Heckl, Simon Iványi, Rastislav Matúška, Denis Nociar, Tomáš Parobok, Michal Šagát, Michal Slovák, Ján Slovák

 

Tabuľka po 13. kole:

P.č. Tím PZ V VP PP P SKÓRE BODY
1 MŠK HVIEZDA Dolný Kubín 11 9 0 0 2 63 : 21 27
2. HK Sabinov 11 5 2 1 3 44 : 35 20
3. MHK 32 Liptovský Mikuláš ''B'' 11 6 0 2 3 49 : 50 20
4. HKM Rimavská Sobota 11 5 1 0 5 45 : 45 17
5. HC REBELLION Gelnica 11 3 2 1 5 47 : 48 14
6. HK Brezno 12 3 1 2 6 46 : 65 13
7. MHK Ružomberok 11 2 0 0 9 32 : 62 6
 

 

Ostatné výsledky 13. kola:

MŠK HVIEZDA Dolný Kubín - MHK 32 Liptovský Mikuláš ''B'' 8:2 (3:0, 2:1, 3:1)

HK Brezno - HK Sabinov 5:6 psn (1:0, 2:5, 2:0, 0:0)

MHK Ružomberok - voľno

 

Najbližšie sa muži HKM Rimavská Sobota predstavia pred domácim publikom proti favoritovi súťaže MŠK HVIEZDA Dolný Kubín. V prípade výhry máme možnosť premýšľať nad tretím miestom. 

                                                                                                                     

www.hkmrs.webnode.sk