FOTO: Tri nevyužité šance zariadili, že do play-off nepostupujeme

 

V sobotu 6. januára sme mali k dispozícii už tretiu a zároveň aj poslednú šancu v boji o miestenku do play-off. Prvé dve príležitosti sme nezvládli, najprv sme tesne prehrali s Breznom a následne sme podľahli tlaku Gelnice na domácom ľade. Našou poslednou nádejou bol zápas v Dolnom Kubíne proti favoritovi súťaže, ktorý počas celej sezóny figuruje na prvej priečke sezóny a v každom zápase prejavuje svoju dominanciu.

Na zápas sme nastupovali s jediným cieľom vyhrať a zabezpečiť si tak postup do play-off, aj keď sme vedeli, že to nebude ľahké a súper nám nič nedaruje. Už od prvých minút sme nastupovali s vysokým nasadením a počas celej prvej tretiny sme dominovali, čomu nasvedčuje aj pomer striel 6:17. Bohužiaľ, naše strely zlikvidoval brankár hostí Juraj Sedlačko, ktorí mimochodom počas celej sezóny pôsobil v mužstve Gelnice a aj v minulotýždňovom zápase zariadil výhru nášho súpera. Aj napriek nášmu enormnému tlaku, ktorý sme vyvíjali na súpera sa v dvanástej minúte podarilo hráčovi MŠK HVIEZDA Dolný Kubín Michalovi Durdiakovi skórovať.  Ešte pred koncom prvého dejstva hlavný rozhodca vylúčil súperovho hráča a nám sa naskytla skvelá možnosť vyrovnať. V prvej tretine sa nám to už nepodarilo a nepríjemný gól do šatne sme súperovi nestrelili, no v úvode druhej tretiny sekundu pred koncom našej presilovky napriahol z modrej čiary Richard Fiala a vymietol pavučinu v pravom hornom rohu brány. Následne si na nás zgustol pán hlavný rozhodca, ktorého my už dobre poznáme, keď minulý rok rozdal na našej pôde dohromady 144 trestných minút. Po niekoľkých zbytočných vylúčeniach sme v priebehu piatich minút inkasovali až tri krát v presilovkách. Už v tomto čase nám bolo jasné, že tento zápas nebude mať pre nás šťastný koniec, aj napriek zvrátiteľnému stavu, no nie s týmto súperom, rozhodcom a hlavne nie so zdrvenou psychikou našich hráčov. Počas druhej tretiny Hviezda ešte dvakrát skórovala a našim sa už nepodarilo ani vystreliť. V poslednej minúte tréner nariadil výmenu brankárov a po prvý krát si zachytala aj dvojka Rimavskej Soboty Tomáš Sihelský.

Počas prestávky sa nám podarilo zregenerovať a zabudnúť na zahanbujúci stav 6:1 a do tretej tretiny sme nastúpili s čistými hlavami. Už v druhej minúte sa nám podarilo presadiť, keď využil presilovku o dvoch hráčov Jakub Škantár a o tri minúty už za rovnovážneho počtu skóroval Viktor Kubenko. Stav 6:3 nám dodával viac optimizmu a začala sa nám rodiť aj nádej, že pri takomto pokračovaní to môže mať aj príjemnejší záver. Opak bol však pravdou. Už o tridsať sekúnd súper opäť skóroval, čím sa dostal na koňa a do konca stretnutia sa mu to podarilo ešte tri krát, čím upravili konečný výsledok na 10:3.

Táto naša prehra v poslednom kole základnej časti zaručila, že do play-off sa nedostaneme a zosunula nás až na zahanbujúcu šiestu predposlednú priečku. Naša sezóna sa však ešte nekonči, pretože si zahráme o umiestnenie spolu s troma ďalšími tímami, ktoré skončili v obidvoch skupinách na piatom a šiestom mieste.

 

MŠK HVIEZDA Dolný Kubín – HKM Rimavská Sobota 10:3 (1:0, 5:1, 4:2)

Góly HKM: Richard Fiala (Marek Fiľo), Jakub Škantár (Denis Nociar), Viktor Kubenko (Ľubomír Bačkor)

Strely: 34:43

Trestné minúty: 32:46

Rozhodovali: Bc. Juraj Tornay – Lukáš Peterka, Ing. Lukáš Ševčík

Zostava HKM: Jaroslav Melna, Tomáš Sihelský – Ľubomír Bačkor, Richard Fiala, Peter Filipiak, Marek Fiľo, Marek Heckl, Simon Iványi, Viktor Kubenko, Rastislav Matúška, Vladimír Nikonov, Denis Nociar, Michal Šagát, Jakub Škantár, Michal Slovák, Ján Slovák

 

Ostatné výsledky 21. kola:

HC REBELLION Gelnica – HK Sabinov 5:4 pp (0:2, 3:1, 1:1, 1:0)

MHK Ružomberok – MHK 32 Liptovský Mikuláš B 5:2 (2:1, 2:0, 1:1)

FOTO: MŠK HVIEZDA Dolný Kubín

                                                                                                                     

www.hkmrs.webnode.sk