Prvá prehra so Sabinovom v tejto sezóne.

V sobotu 16. januára sa na Zimnom štadióne v Rimavskej Sobote konal zápas 18. kola II ligy mužov, v ktorom domáci HKM Rimavská Sobota narazili na mužstvo HK Sabinov. S týmto súperom sme zatiaľ odohrali dva vzájomné zápasy a odniesli sme si z nich päť bodov. V prvom zápase sme ich na domácej pôde zdolali 4:3. Na druhý zápas sme vycestovali do Sabinova, kde sme po veľmi kvalitnom a vyrovnanom zápase vyhrali po predĺžení 2:3. Aj v tomto zápase sme chceli získať body, pretože ešte stále nemáme istý postup do play-off a každý jeden bod je potrebný. Do zostavy sa nám podarilo zaradiť aj staro-nového hráča Viktora Kubenka, ktorý v minulej sezóne hájil naše farby. 

Úvod do stretnutia nám nevyšiel podľa našich predstáv, pretože už v druhej minúte sme hrali oslabovku, ktorú súper rýchlo využil zásluhou Goffu. Tento gól Soboťanov prebudil k väčšej aktivite a vytvorili si množstvo šancí skórovať, no ani jedna neskončila za chrbtom súperovho brankára. Aj keď sme boli dominantnejším mužstvom súperovi sa v trinástej minúte opäť podarilo skórovať. Strelcom gólu bol Dominik Korvín, ktorý už v minulosti reprezentoval náš klub. Pred koncom prvej tretiny sme ešte mali niekoľko šancí strelť kontaktný gól do šatne, žiaľ skóre sa už nemenilo. 

V úvode druhého dejstva sme sa opäť museli brániť v početnej nevýhode, ktorej sme odolali. V polovici zápasu došlo ku zníženiu skóre. Marek Fiľo si pred súperovou bránkou sám vybojoval puk a následne ho po šikovnej kľučke poslal do siete. O pár minút neskôr sme mali obrovskú priležitosť vyrovnať v presilovke, no opäť naše strely vychytal brankár. V tridsiatej siedmej minúte bolo po zákroku nášho hráča na súpera v útočení nariadené trestné strieľanie. Brankár domácich Jaroslav Melna v ňom predviedol parádny zásah, vďaka ktorému sme neinkasovali. V druhej tretine sa už skóre nemenilo. 

Počas prestávky sa opäť konala súťaž v streľbe na bránku, do ktorej sa zapojili len dvaja súťažiaci. Prvý z nich nebol ďaleko od výhry, no odniesol si aspoň upomienkové predmety. Druhému z nich sa podarilo presnejšie zamieriť a trafil vyrezaný otvor na bráne. Stal sa už v poradi tretím víťazom našej súťaže a odniesol si domov hlavnú cenu, ktorou bola autokamera.

Tretiu tretinu sme už tradične začínali vylúčením na našej strane. Onedlho sa sily na ľade vyrovnali, keď po nepeknom zákroku na nášho hráča rozhodca vylúčil súpera a potom sme hrali krátku presilovku. V tretej tretine už boli obidve mužstvá nervózne, z čoho vyplynulo aj množstvo zranení, najmä na súperovej strane. V štyridsiatej siedmej minúte sa súper opäť dostal pred našu bránu a zásluhou Lopáčka skóroval. Soboťanom sa aj napriek veľkej snahe nepodarilo zvrátiť stav. Tridsať sekúnd pred koncom si tréner domácich Tibor Daniš vyžiadal oddychový čas a stiahol aj brankára. Skórovať sa nám už nepodarilo, naopak skoro sme inkasovali do prázdnej brány. Sabinovčania udržali puk na svojej hokejke až do konca zápasu a pripísali si tak tri body. 

Na zaplnenom štadióne vládla užasná atmosféra, o ktorú sa postaral v prvom rade fanklub. Diváci boli neraz šiestym hráčom na ľade a hnali domácih do predu. 

HKM Rimavská Sobota aj vďaka prehre Brezna v Liptovskom Mikuláši stále figuruje na štvrtej postupujúcej priečke. Sabinov sa po víťazstve dostal až na prvú priečku a po dlhom čase zosadil z trónu favorita súťaže MŠK HVIEZDA Dolný Kubín. V najbližšom zápase sa Soboťania stretnú práve proti Breznu v Brezno Aréne. Tento zápas rozhodne, kto sa prebojuje do play-off. Veríme, že to budú práve Soboťania a zabojujú o popredné priečky v celoslovenskej súťaži. Na domácom ľade sa HKM predstavia až 30. januára proti HC REBELLION Gelnica. Bude to posledný domáci zápas základnej časti. 

 

HKM Rimavská Sobota - HK Sabinov 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)

Gól HKM: Marek Fiľo (Vladimír Nikonov)

Sterly: 44:28

Trestné minúty: 8:8

Divákov: 250

Rozhodovali: Mgr. Ondrej Kalina PhD - Vladimír Smerek, Bc. Richard Ivan

Zostava HKM: Jaroslav Melna, Tomáš Sihelský - Ľubomír Bačkor, Richard Fiala, Peter Filipiak, Marek Fiľo, Marek Heckl, Simon Iványi, Viktor Kubenko, Rastislav Matúška, Vladimír Nikonov, Denis Nociar, Michal Šagát, Jakub Škantár, Ján Slovák, Michal Slovák

 

Tabuľka po 18. kole:

P Tím Z V Vp Pp P Skóre B
1 HK Sabinov 16 10 2 1 3 66 : 45 35
2 MŠK HVIEZDA Dolný Kubín 14 11 0 0 3 72 : 29 33
3 MHK 32 Liptovský Mikuláš 15 9 0 2 4 70 : 66 29
4 HKM RIMAVSKÁ SOBOTA 15 6 1 0 8 62 : 57 20
5 HK Brezno 15 5 1 2 7 61 : 80 19
6 HC Rebellion Levoča 15 3 2 1 9 53 : 66 14
7 MHK Ružomberok 16 3 0 0 13 45 : 86 9

 

Ostatné výsledky 18. kola: 

MHK Ružomberok - HC REBELLION Gelnica 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Brezno 11:3 (2:1, 2:1, 7:1)

MŠK HVIEZDA Dolný Kubín - voľno

                                                                                                                     

www.hkmrs.webnode.sk