Po tesnej prehre prišla opäť výhra.

V sobotu 31. októbra nastúpili muži HKM Rimavská Sobota na zápas v Ružomberku. Ružomberok zatiaľ figuruje na poslednej priečke tabuľky, no aj tak dal našim chlapcom zabrať. MHK Ružomberok bol našim prvým tohtosezónnym súperom. 12. septembra sme ich privítali na domácej pôde, kde sme im podľahli tesne 2:3. V druhom vzájomnom zápase sa nám ich podarilo zdolať len tesným výsledkom 4:5. 

Soboťania vstúpili do zápasu lepšie ako súper. Už v 25. sekunde skóroval Michal Šagát a vo 8. minúte zvyšoval Ján Slovák. Do konca prvého dejstva sa podarilo súperovi vyrovnať zásluhou Tarageľa a Graňáka. Druhá tretina sa začala za rovnovážneho stavu. Na gól Soboťanov sme nemuseli dlho čakať, o ktorý sa postaral Tomáš Parobok. O desať minút opäť prekonal súperovho brankára Michal Šagát. Do tretieho dejstva sme nastúpili s dostatočným náskokom, ktorý sme zvýšili okamžite po úvodnom buly zásluhou Ľubomíra Bačkora, no nič ešte nebolo vyhraté. O minútu odpovedal gólom domácich opäť Tarageľ a o 16 sekúnd prekonal nášho brankára Čupka. Tlak súpera sa zvyšoval a zvýšil sa hlavne v poslednej minúte, keď rozhodca vylúčil nášho hráča a Ružomberok hral presilovku. Soboťania dokázali tlaku súpera odolať a udržali puk na svojej hokejke.Aj napriek oklieštenej zostave si pripísali ďalšie tri body do tabuľky II. ligy mužov, v ktorej figurujú priebežne na tretej priečke. 

Veľkým prekvapením 8. kola bol zápas medzi Sabinovom a Dolným Kubínom, v ktorom Sabinov zdolal favorita súťaže tesným výsledkom 1:0, gólom zaznamenaným v trestnom strieľaní. 

Najbližšie sa muži HKM Rimavská Sobota predstavia pred domácim piblikom proti mužstvu MHK 32 Liptovský Mikuláš ''B'', ktoré má len o jeden bod viac ako my. Pozývame všetkých Soboťanov na tento zápas, ktorý sa uskutoční 7. novembra o 17:00 na Zimnom štadióne v Rimavskej Sobote. Opäť pre vás pripravujeme losovanie troch vstupeniek a súťaž o auto-kameru. Nezabudnite, že sa hrá o druhé miesto.

 

MHK Ružomberok - HKM Rimavská Sobota 4:5 (2:2, 0:2, 2:1)

Góly HKM: Michal Šagát (Ľubomír Bačkor, Richard Fiala), Ján Slovák (Jakub Škantár, Marek Heckl), Tomáš Parobok (Marek Fiľo), Michal Šagát (Peter Filipiak, Ľubomír Bačkor), Ľubomír Bačkor (Ján Slovák, Michal Slovák)

Strely: 27:51

Trestné minúty: 2:4

Rozhodovali: Bc. Juraj Tornay - Jozef Paulíny, Rastislav Gajan ml.

Zostava HKM: Vladimír Korytár, Tomáš Sihelský - Ľubomír Bačkor, Richard Fiala, Peter Filipiak, Marek Fiľo, Marek Heckl, Simon Iványi, Rastislav Matúška, Tomáš Parobok, Michal Šagát, Jakub Škantár, Ján Slovák, Michal Slovák

 

Ostatné výsledky 8. kola:

HK Brezno - HC REBELLION Levoča 1:2 psn (0:1, 1:0, 0:0, 0:0)

HK Sabinov - MŠK HVIEZDA Dolný Kubín 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

                                                                                                                     

www.hkmrs.webnode.sk