FOTO: O postup do play-off musíme bojovať do konca.

V sobotu 23. januára sa v Brezno Aréne konal významný zápas II. ligy mužov skupiny B medzi Breznom a Rimavskou Sobotou, v ktorom sa rozhodovalo o účastníkovi play-off. V tíme Brezna sa prvý krát predstavil hráč veľkých rozmerov Lukáš Bambúch, ktorý bol v minulých sezónach hráčom extraligovej Banskej Bystrice. Muži HKM sa ho nazľakli a na zápas nastúpili s odhodlaním vyhrať. 

V prvej tretine sme boli svedkami len jedného gólu, ktorého autorom bol hráč Brezna Radovan Znak. O päť minút sme mali k dispozíci presilovku po nepeknom zásahu na nášho kapitána. Následne odišiel na trestnú lavicu najtrestanejší hráč slovenskej extaligy v dvoch sezónach Lukáš Bambúch. Ani jednu presilovku sme nevyužili, ale vytvorili sme si množstvo šancí a v pásme sme sa udržali dlhú dobu. Najväčšia šanca sa zrodila, keď bol brankár domácich mimo brány a hráč Rimavskej Soboty strieľal spomedzi kruhov. Sto precentnú šancu zlikvidoval hráč Rytierov, ktorý sa obetavo postavil sa do strely. Počas prvej tretiny sme boli jednoznačne dominantnejším mužstvom, čomu nasvedčuje aj pomer striel 9:18. V osemnástej minúte Ľubomír Bačkor oponoval rozhodnutiam hlavného rozhodcu, ktorý mu uložil osobný trest. 

V úvode druhej tretiny sme hrali presilovku, no o pár sekúnd sa sily na ľade vyrovnali a na trestnú lavicu odišiel Vladimír Nikonov. Aj počas hry štyroch proti štyrom sme sa udomácnili v útočnom pásme, kde si najväčšiu šancu vytvoril Ján Slovák, no výborná lapačka brankára Lukáša Donovala zaúradovala. V tridsiatej siedmej minúte došlo ku vyrovnaniu. Michal Šagát rozhoral puk spoza brány, kde ho spracoval Vladimír Nikonov a následne vymietol pavučinu v pravom rohu brány. Po tomto góle bolo jasné, koľko divákov z Rimavskej Soboty vrátane fanklubu si to namierilo do brezňanskej hokejovej arény, kde sa pokúšali vytvoriť našim domáce prostredie. Priebeh stretnutia okorenil menšou šatvátkou Denis Nociar. 

Tretie dejstvo sme opäť začínali presilovkou, ktorú sa nám už konečne podarilo využiť. Autorom gólu bol Michal Slovák po prihrávke Vladimíra Nikonova. Už po pár sekundách domáci odpovedali gólom Dušana Tomeka a opäť vyrovnali na 2:2. S plynúcim časom narastala aj nervozita hlavne hráčov Brezna, ktorý potrebovali bodovať naplno. Po odpískaní faulu na nášho hráča sa hráč Brezna zahnal hokejkou na hlavného rozhodcu a ten mu uložil osobný trest do konca stretnutia. Aj v tretej tretine sme boli lepším mužstvom a súper vyslal na našu bránu len päť striel. Pred koncom riadneho hracieho času bolo všetkým jasné, že sa staneme svedkami predĺženia, lenže 9 sekúnd pred koncom sa stalo, čo sa nemalo stať. Po chybe čiarového rozhodcu, ktorý neodpískal evidentný offside sa k puku dostal Lukáš Bambúch, ktorý prekvapil nášho brankára a rozhodol o konečnom výsledku zápasu.

Strelecká prevaha a hokejové nasadenie nám opäť nezabezpečila výhru a už po niekoľký krát sa nám stalo, že rozhodovali posledné sekundy. Aj keď najväčšia hviezda zápasu Lukáš Bambúch rozhodol o konečnom výsledku, počas celého zápasu extra nevynikal. Našim chlapcom chýbala istota v obrane a hlavne povestné české šťastíčko, ktoré nás opúšťa už istú dobu.

Po tomto zápase sme klesli až na piatu priečku na štvrté Brezno strácame dva body. Rytieri z Brezno odohrajú o týždeň svoj posledný zápas základnej časti na ľade Sabinova. Mužov HKM Rimavská Sobota ešte čakajú dva zápasy. Ten prvý odohráme úž o týždeň na domácom ľade proti HC REBELLION Gelnica, ktorá má taktiež ešte šancu zabojovať o postup. Na posledný zápas vycestujeme do Dolného Kubína. Ak chceme pomýšľať nad postupom do play-off musíme bodovať v oboch zápasoch, aj keď to nebude ľahké. 

 

HK Brezno - HKM Rimavská Sobota 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)

Góly HKM: Vladimír Nikonov (Michal Šagát, Simon Iványi), Michal Slovák (Vladimír Nikonov, Rastislav Matúška)

Strely: 26:42

Trestné minúty: 42:20

Divákov: 440

Rozhodovali: Ing. Radovan Vojtek - Mgr. Jozef Greguš, Erik Šebeň

Zostava HKM: Jaroslav Melna, Tomáš Sihelský - Ľubomír Bačkor, Richard Fiala, Peter Filipiak, Marek Fiľo, Marek Heckl, Simon Iványi, Viktor Kubenko, Rastislav Matúška, Vladimír Nikonov, Denis Nociar, Jakub Škantár, Michal Šagát, Ján Slovák, Michal Slovák

 

Tabuľka po 19. kole:

P Tím Z V Vp Pp P Skóre B
1 MŠK HVIEZDA Dolný Kubín 16 13 0 0 3 84 : 29 39
2 HK Sabinov 16 10 2 1 3 66 : 45 35
3 MHK 32 Liptovský Mikuláš 16 9 0 2 5 72 : 72 29
4 HK Brezno 16 6 1 2 7 64 : 82 22
5 HKM RIMAVSKÁ SOBOTA 16 6 1 0 9 64 : 60 20
6 HC REBELLION Gelnica 16 4 2 1 9 59 : 68 17
7 MHK Ružomberok 17 3 0 0 14 45 : 93 9


Ostatné výsledky 19. kola:

 
HC REBELLION Gelnica - MHK 32 Liptovský Mikuláš 6:2 (3:1,2:0, 1:1)
MŠK HVIEZDA Dolný Kubín - MHK Ružomberok 7:0 (2:0, 3:0, 2:0)

HK Sabinov - voľno

 

 

                                                                                                                     

www.hkmrs.webnode.sk