Muži v boji o druhé miesto neuspeli a podľahli Liptovskému Mikulášu 4:5.

V sobotu 7. novembra sa muži HKM Rimavská Sobota predstavili pred domácim publikom, ich súperom bola záloha Liptovského Mikuláša MHK 32 Liptovský Mikuláš ''B''. Tento zápas bol veľmi dôležitý, pretože súper mal len o jeden bod viac v tabuľke ako my, takže sa hralo o druhé miesto. Stretnutie prilákalo na štadión množstvo divákov a atmosféra bola počas celého zápasu výborná, aj keď sa prehrávalo. Hráči boli pred zápasom motivovaný a chceli zdolať súpera, s ktorým sme už v tejto sezóne hrali a vtedy sme mu podľahli 6:4. 

Do zápasu vstúpili lepšie hostia a v šiestej minúte už viedli 2:0 zásluhou Koniara a Kubáňa. O tri minúty odpovedali Soboťania gólom na 2:1, o ktorý sa postaral Michal Šagát. V zápäti Soboťania vyrovnali, o čo sa postaral Ján Blaško. V prvej tretine súper ešte zvýšil druhým gólom Koniara. V druhom dejstve sa Soboťanom nepodarilo skórovať, naopak súper využil presilovku a zvýšil svoje vedenie na 2:4. Po druhej tretine sa na ľade konala už naša tradičná súťaž v streľbe na bránku, no opäť sa ani jednému z troch vyžrebovaných šťastlivcov nepodarilo vyhrať hlavnú cenu, a tak si všetci odniesli upomienkové predmety. V úvode tretej tretiny prekonal Michal Šagát svojou presnou delovkou súperovho brankára a bolo znížené. O nedlho využil presilovku Petrer Filipiak a vyrovnal na 4:4. V tomto čase sa prebudili aj diváci na tribúnach, ktorý povzbudzovali našich a vytvorili nezabudnuteľnú atmosféru. No k víťazstvu im to nepomohlo a deväť minút pred koncom Soboťania inkasovali. Zápas sa im už nepodarilo doviesť do predľženia ani počas power-play. Muži HKM Rimavská Sobota tak stále figurujú na tretej priečke tabuľky II. ligy mužov skupiny B. 

 

HKM Rimavská Sobota - MHK 32 Liptovský Mikuláš ''B''  4:5 (2:3, 0:1, 2:1)

Góly HKM: Michal Šagát (Ľubomír Bačkor, Ján Slovák), Ján Blaško (Marek Fiľo), Michal Šagát (Ľubomír Bačkor, Ján Slovák), Peter Filipiak (Rastislav Matúška, Jakub Škantár)

Strely: 33:29

Trestné minúty: 8:6

Rozhodovali: Peter Sýkora - Michal Šimaľ, Ondrej Homola

Zostava HKM: Vladimír Korytár, Tomáš Sihelský - Ľubomír Bačkor, Ján Blaško, Peter Filipiak, Marek Fiľo, Marek Heckl, Simon Iványi, Rastislav Matúška, Denis Nociar, Tomáš Parobok, Jakub Škantár, Michal Šagát, Michal Slovák, Ján Slovák

 

Ostatné výsledky 9. kola:

HK Brezno - MŠK HVIEZDA Dolný Kubín 1:7 (1:3, 0:1, 0:3)

HK Sabinov MHK Ružomberok 6:3 (2:0, 1:3, 3:0)

HC REBELLION Levoča - voľno

 

O týždeň budú mať Soboťania voľno. V sobotu 21. novembra sa predstavia na ľade Sabinova.

                                                                                                                     

www.hkmrs.webnode.sk