Muži HKM neúspešní aj v prvom zápase druhej časti ligy o umiestnenie

 

V sobotu 13. januára sa na Zimnom štadióne v Rimavskej Sobote konalo 1. kolo druhej časti II. ligy mužov s názvom O umiestnenie. Do tejto časti sa dostali mužstvá, ktoré sa po základnej časti umiestnili na piatej a šiestej priečke v oboch skupinách. Na prvú sériu zápasov nám pripadlo mužstvo, ktoré skončilo na piatej priečke v A skupine HK ISKRA Partizánske. Séria sa bude hrať na 2 víťazné zápasy, čiže maximálne 3 kolá. Druhou súperiacou dvojicou je HK Bratislava a HC REBELLION Gelnica. Víťazi a porazení z dvojíc sa ešte stretnú vo vzájomných dueloch, ktoré budú prebiehať rovnakým spôsobom.

Na prvý zápas proti Partizánskemu sme nastúpili v dosť oklieštenej zostave, keďže od nás odišli dvaja hráči z Liptovského Mikuláša brankár Jaroslav Melna a obranca Richard Fiala, ktorí išli pomôcť svojmu domácemu klubu do play-off. Taktiež nám chýbala posila s ruskými koreňmi Vladimí Nikonov, dlhodobá posila kádra Ľubomír Bačkor a Denis Nociar. Napriek tomu si premiéru v drese mužov odkrútil odchovanec Rimavskej Soboty a bývalý hráč Brezna v žiackych a dorasteneckých súťažiach Ladislav Nemec. Do brány nastúpil a aj po celý zápas v nej zotrval Tomáš Sihelský, ktorému tréner počas sezóny nedával veľa priestoru sa predstaviť.

Úvod stretnutia sa dosť dlho naťahoval, nakoľko sa hlavný rozhodca potreboval presvedčiť o spôsobilosti výkonu zdravotnej služby. Zápas sa tak začal s 15 minútovým meškaním. Aj napriek týmto nepríjemnostiam sa zápas začal podľa našich predstáv a už v tretej minúte sme strelili otvárajúci gól, keď Michal Šagát našiel pred bránou voľného Simona Iványiho, ktorý prekonal súperovho brankára. Už o pár sekúnd sa nám naskytla hra v početnej prevahe, ktorú sme jednoznačne využili. Strelu Jakuba Škantára tečoval pred bránou najmladší člen mužstva Marek Fiľo. Naša radosť z rýchleho strelenia dvoch úvodných gólov v zápase netrvala príliš dlho, pretože už o dve minúty znížil rozdiel skóre Michal Goga a o pár sekúnd pretlačil puk do brány Andrej Bezák, čím vyrovnal na 2:2 a do druhej tretiny sme vstúpili s čistým štítom.

Začiatok druhej tretiny opäť patril domácim, keď už v šiestej minúte zvýšil po parádnej kľučke pred brankárom Michal Šagát. Súperovi sa podarilo do 50 sekúnd odpovedať vyrovnávajúcim gólom zásluhou Ondreja Školku. Následne počas druhej aj tretej tretiny mali obe mužstvá niekoľko šancí aby rozhodli zápas, no nikomu sa nepodarilo skórovať, a tak diváci mohli po prvý krát v sezóne vidieť predĺženie. To sa ale rýchlo skončilo, pretože už po necelých dvoch minútach rozhodol o osude zápasu hráč Partizánskeho Branislav Zelený nechytateľnou strelou pod ramená brankára.

Po prvom vzájomnom zápase je tak stav série 0:1 v náš neprospech. Už o týždeň sa muži HKM Rimavská Sobota predstavia v druhom vzájomnom zápase na pôde Partizánskeho. V prípade, že sa nám tam podarí vyhrať, čím vyrovnáme stav série pocestujeme do Partizánskeho aj na druhý deň v nedeľu, kde sa odohrá rozhodujúci zápas.

 

HKM Rimavská Sobota – HK ISKRA Partizánske 3:4 pp (2:2, 1:1, 0:0, 0:1)

Góly HKM: Simon Iványi (Michal Šagát, Ján Slovák), Marek Fiľo (Jakub Škantár, Rastislav Matúška), Michal Šagát (Jakub Škantár)

Strely: 30:35

Trestné minúty: 4:12

Rozhodovali: Marián Žák – Michal Šimaľ, Ondrej Homola

Zostava HKM: Tomáš Sihelský, Vladimír Korytár – Peter Filipiak, Marek Fiľo, Marek Heckl, Simon Iványi, Rastislav Matúška, Ladislav Nemec, Michal Šagát, Jakub Škantár, Michal Slovák, Ján Slovák

 

Ostatné výsledky 1. kola II. časti:

Play-off (štvrťfinále):

HK Brezno – HK 96 DYNAMAX Nitra 5:6 (1:4, 3:2, 1:0)    Stav série 0:1

MHK 32 Liptovský Mikuláš B – HC Prievidza 3:2 (1:0, 2:2, 0:0)    Stav série 1:0

ŠHK Púchov – MŠK HVIEZDA Dolný Kubín 7:4 (3:2, 2:2, 2:0)    Stav série 1:0

HK Levice – HK Sabinov 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)    Stav série 0:1

O umiestnenie I. :

HK Bratislava – HC REBELLION Gelnica 6:4 (2:2, 1:2, 3:0)    Stav série 1:0

                                                                                                                     

www.hkmrs.webnode.sk