I. finálový zápas: HK Iskra Partizánske - HKM Rimavská Sobota 3:2 sn (1:0, 1:0, 0:2, 0:0)

Góly HKM: Petričko, M. Slovák

Zostava HKM: Juraštík, Malatinec - M. Slovák, Škvarka, Maček, Pocs, Goláň, Kučera, Melicherčík - J.Slovák, Bačkor, Šagát, Petričko, Mikuš, Rusič, Filipiak, Piperek, Haas, Báti

Vo finále II.ligy seniorov v sezóne 2011/2012 sa stretli dlhodobí lidri svojich skupín HKM Rimavská Sobota a HK Iskra Partizánske. Už úvod prvého stretnutia v Partizánskom naznačil, že to nebude prechádzka ružovou záhradou. V piatej minúte zápasu nás súper zatlačil vo vlastnej tretine a strele z medzikruhov sa domáci ujali vedenia. V prvej tretine hra z našej strany nebola najlepšia, chlapci si zvykali na väčšie ihrisko ale hlavne im chýbali ochranné sklá, ktoré sa v Partizánskom nenachádzajú. V druhej tretine sa hra vyrovnala a od polovice zápasu sme mali aj hernú prevahu.  Sebavedomie nám dodala aj zvládnutá jedenapol minútová hra v oslabení o dvoch hráčov. Bohužiaľ v 38. minúte sme nezvládli oslabovku a už po ôsmich sekundách domáci vsietili svoj druhý gól. Tretia tretina bola už jasne v našej réžii no v ceste nám stál výborný brankár domácich. V 48. minúte sme hrali presilovku a v skrumáži pred bránkou sa najlepšie zorientoval Petričko a znížil na 2:1. Náš tlak narastal a po jednom zovretí súpera a peknej kombinácii v tretine súpera Michal Slovák od modrej prestrelil všetko čo mu stálo v ceste a vyrovnal na 2:2. Keďže do konca tretiny už gól nepadol zápas v riadnom hracom čase sa skončil remízou a nasledovalo predĺženie. V predĺžení sa hra prelievala z jednej strany na druhú. Azda najväčšiu šancu sme mali my keď po Petričkovej  strelených zazvonila tyčka domcej bránky. Keďže ani predĺženie nerohodlo nasledovala lotéria v podobe trestných strieľaní. Tu sa šťastena priklonila na stranu domácich a vpomere 2:1 vyhrali trestné strieľania a celý zápas 3:2.

V prvom finálovom zápase na súperovej pôde sme mohli len prekvapiť, čo sa nám aj skoro podarilo. No doma už musíme bodovať naplno, aby sme si vynútili aj tretí rozhodujúci zápas. Priebeh tohto zápasu ukázal, že súper je zdolateľný a je v našich silách využiť silu domáceho prostredia. Za výkon si pochvalu zaslúži celý kolektív, ktorí ani za nepriaznivého stavu nezložil zbrane. Osobitné uznanie si zaslúži brankár Radko Juraštík za bezchybný výkon.

  

                                                                                                                     

www.hkmrs.webnode.sk