HKM Rimavská Sobota - MHK Ružomberok 6:3 (2:0, 2.2, 2:1)

Góly HKM: Pavel Ďubek, Joščák, Goláň, Báti, Šimšík, Michal Slovák

Zostava HKM: Juraštík, Babík - M. Slovák, Ščibran, Goláň, Slaný, Ivan, Šimšík - P. Ďubek, M. Ďubek, Lvomský, Joščák, Bačkor, Melicherčík, Filipiak, Báti, Drugda, J. Slovák

 

V pondelok 1.11. privítali hráči HKM zatiaľ neporazené družstvo v skupine MHK Ružomberok. Domáci hráči chceli odčiniť vysokú prehru z prvého kola a tak sa očakával náročný súboj. Proti vekom a skúsenosťami ostrieľanému Ružomberku vyrukovali naši "mladíci" s agresívnou hrou do tela a rýchlymi kombináciami.

Už v úvode stretnutia sme si vypracovali viacero sľubných šancí, ale brankár hostí ostal neprekonaný. Pri jednom z útokov využil Pavel Ďubek pomalší presun brankára a zpoza bránky otvoril skóre zápasu, 1:0. Ešte v prvej tretine hráči HKM svoj náskok zvýšili, keď  po pravej strane potiahol puk Filipiak a po peknej prihrávke Bátimu posledne menovaný zvyšoval na 2:0. Druhá tretina sa začala opatrnejšie ako prvá, ale stále sa bolo na čo pozerať. O tojgólové vedenie domácich sa postaral počas presilovej hry nádhernou strelou od modrej Šimšík. Toto vedenie trochu uspalo našich hráčov, čo využili skúsení hostia a dvomi gólmi znížili na rozdiel jedného gólu. Našťastie sa chlapci vzchopili a po strele Mateja Ďubeka dorážal do prázdnej bránky Martin Joščák, 4:2. Do tretej tretiny chlapci nastupovali s cieľom udržať  vývoj stretnutia vo svojich rukách, čo sa im aj podarilo. Pri jednom z obliehaní súperovej bránky sa odrazený puk dostal pre Martina Goláňa a ten nekompromisnou strelu prestrelil brankára hosti a viedli sme 5:2. Hosťom sa ešte podarilo znížiť na 5:3, keď jednu zo striel neudržal Radko Juraštík a tá sa mu dokotúľala až do bránky. V závere stretnutia sa hostia ešte pokúsili o vyrovnanie a odvolali brankára, no po získaní puku v našej obrane do prázdnej bránky skóroval Michal Slovák.

O zaslúžené víťazstvo domácich sa pričililo celé mužstvom a svojím bojovným výkonom pripravili početnému publiku príjemný športový zážitok. Bol to doposiaľ najlepší zápas v tejto sezóne a svojou úrovňou spĺňal aj prvoligové kritériá, čo potvrdili diváci a aj viacerí hráči.

 

                                                                                                                     

www.hkmrs.webnode.sk