HKM Rimavská Sobota - HK Sabinov 7:6 (4:2,2:2,1:2)

Góly HKM: Lvomský 3, Filipiak, Ivan, Melicherčík, Joščák

Zostava HKM: Juraštík, Babík - M. Slovák, Ščibran, Goláň, Slaný, Ivan, Šimšík, Lentovský, Gábor - J. Slovák, Joščák, Bačkor, Melicherčík, Lvomský, P. Ďubek, Filipiak, Drugda, Báti

Vzhľadom k tomu, že Sabinov nemá ešte k dispozícii ľadovú plochu odohrali muži svoj zápas na domácom ľade. Na začiatku stretnutia to vyzeralo na jednoznačný priebeh, ale na konci to mohla byť aj dráma. Už v druhej minúte strelil Filipiak prvý gól stretnutia a vyhrávali sme 1:0. Hosťom sa však na začiatku siedmej minúty, hádam z prvej vážnejšej akcie, podarilo vyrovnať.  Následne sme sa dvoma rýchlimi gólmi v rozmedzí 30 sekúnd dostali do dvojgólového vedenia, ale hostia opäť znížili na rozdiel jedného gólu. Po tomto góle došlo v bránke domácich k striedaniu, keď zdravotne indisponovaného Juraštíka vystriedal Babík. Do konca tretiny ešte svojím druhým gólom Erik Lvomský znovu zvýšil naše vedenie o dva góly na 4:2. Takýmto skóre sa skončila aj prvá tretina. Druhá tretina mala podobný obraz ako prvá, keď sa rýchle protiútoky striedali na obodvoch stranách s väčšiu streleckou aktivitu domácich hráčov. Tretina sa skončila nerozhodne 2:2. Za domácich skórovali Melicherčík a tretím gólom v zápase aj Lvomský. Obidva góly padli pri presilovej hre. V tretej tretine hostia všetky sily vrhli do útoku, ale ich snaha bola márna. Podarilo sa im síce znížiť na rozdiel jedného gólu, ale gólom Joščáka sme opäť viedli 7:5.  V polovici tretiny predsa len hostia stiahli náskon na rozdiel jedného gólu, ale to bolo z ich strany všetko. Ich záverečný tlak neprišiel, práve naopak domáci mali niekoľko príležitostí na ukľudnenie priebehu stretnutia no ani jednu nevyužili. Hostia sa ešte v záverečných sekundách pokúsili o hru bez brankára, ale tá im nepriniesla úspech a zápas skončil 7:6 pre HKM.

V dnešnom stretnutí sa výrazne presadil druhý útok HKM, keď zaznamenal 4 góly. Pod dramatický priebeh stretnutia sa podpísali slabšie výkony brankárov v zápase a z toho prameniace množstvo obdržaných gólov.

                                                                                                                     

www.hkmrs.webnode.sk