HKM Rimavská Sobota - HK Sabinov 6:4 (2:3, 1:1, 3:0)

Góly HKM: Filipiak 2, Joščák, Bačkor, Lvomský, Ivan

 

Zostava HKM: Juraštík, Babík - Slovák M., Ščibran, Slaný, Gábor, Ivan, Šimšík, Lentovský - Bačkor, Slovák J., Jočšák, Melicherčík, Lvomský, Golian, Filipiak, Báti, Drugda, Foťko

 

Stretnutie sa začalo pre domácich vyvíjať sľubne, keď už v 37. sekunde sa pri hre štyroch na štyroch pred bránkou Sabinova najlepšie zorientoval Lvomský a bolo 1:0. Tento gól akoby uspal domácich a v nasledujúcich minútach sa nevedeli dostať do tempa, čo využili hostia a v 8. minúte vyrovnali a v 12. minúte sa aj ujali vedenia. O necelú minútu sa však hráčom HKM podarilo zásluhou Ivana vyrovnať a začínalo sa odznova. Na začiatku 16. minúty sa počas presilovej hry hráči Sabinova opäť dostali do vedenia, ktoré si udržali až do konca prvej tretiny. Aj tretina druhá mala podobný priebeh ako prvá. Domáci sa v útoku trápili, čo využívali hosťia na rýchle protiútoky. V 27. minúte sa síce porarilo zásluhou Filipiaka vyrovnať skóre, ale po jednom z protoútokov išli hostia opäť do vedenia, a tak po druhej tretine bol stav 2:3. Obraz hry domácich sa zmenil až v tretej tretine. Zvýšili nasadenie a dôraz a čoraz viac sa dostávali do šancí. Na začiatku poslednej desaťminútovky po ukážkovej akcii prvého útoku Joščák nádhernou strelou vymietol ľavý roh súperovej bránky a bolo vyrovnané. Štyry minúty pred koncom hrali domáci presilovku, Bačkor potiahol puk po pravej strane a z poza bránky aj s prispením hosťujúceho obrancu sa mu podarilo skórovať. Hostia sa v závere stretnutia pokúsili o hru bez brankára, čo využil rýchlonohý Lvomský a po jeho prihrávke do prázdnej bránky uzavrel gólový účet Filipiak.

V stretnutí v ktorom sa domáci trápili sa nakoniec prejavila ich útočná sila a za výraznej podpory domácich fanúšikov dotiahli stretnutie do víťazného konca.

                                                                                                                     

www.hkmrs.webnode.sk