HKM Rimavská Sobota - HK Sabinov 4:6 (1:3, 2:0, 1:3)

Góly HKM: Ján Slovák 2, Petričko, Cútt

Zostava HKM: Malatinec - Michal Slovák, Goláň, Gábor, Kučera, Melicherčík, Pocs - Ján Slovák, Bačkor, Šagát, Petričko, Rusič, Mikluš, Iványi, Filipiak, Cútt, Báti, Krahulec, Jánov

    Už úvod stretnutia nám nevyšiel podľa našich predstáv keď po zbytočných vylúčeniach súper hral presilovku o dvoch hráčov, ktorú dokázal premeniť do vedúceho gólu. Chlapci sa po tomto momente zmobilizovali a vyvíjali neustály tlak na súperovu bránku, ktorú všk strážil vynikajúci brankár Hyben. Bol to však súper, ktorý dokázal z minima vyťažiť maximum a v štrnástej minúte už vyhrával 0:3. Domácim sa však ešte v prvej tretine podarilo Slovákom aspoň znížiť na 1:3. V druhej tretine sa obraz hry nezmenil, ale čo bolo hlavné dvoma gólmi Slováka a Petrička sa nám podarilo vyrovnať. Na začiatku tretej tretiny sme sa počas presilovej hry gólom Cútta dostali do vedenia a dúfali sme, že zápas dovedieme do víťazného konca. Bohužaľ z našej starny to bolo gólovo všetko. Čo húževnatý súper využil a po našich hrubých chybách v rozohrávke aj trestal. V závere zápasu nám nepomohol ani výrazný tlak a ani hra bez brankára a tak Sabinov dokázal prvý krát bodovať v Rimavskej Sobote za posledné tri roky.

    Opäť, ako už viac krát, sa nám potvrdilo, že hokej sa nehrá na šance, ale na góly. Súpera sme jednoznačne prestrieľali (49:21), ale bez gólového efektu. Obrovskú zásluhu na tom má súperov brankár, ale aj trochu viac šťastia na hokejkách súpera. Aj tento zápas potvrdil naše slabiny v zadných radoch.

    Už nasledujúcu sobotu máme šancu na reparát, keď opäť doma privítame hráčov HK Slovan Gelnica, začiatok stretnutia je o 17,00 hod. 

                                                                                                                     

www.hkmrs.webnode.sk