HKM Rimavská Sobota - HK Iskra Partizánske 6:8 (1:2, 3:3, 2:3)

 

Góly HKM: Čerňan 2, Melicherčík, Ivan, Filipiak, Joščák

Zostava HKM: Malatinec, Juraštík - Šimšík, Slovák M., Ivan, Slaný, Plandor, Gábor - Joščák, Bačkor, Čerňan, Slovák J., Melicherčík, Báti, Drugda, Filipiak, Majling, Foťko

Domáci hráči išli do zápasu s cieľom odčiniť nespravodlivú prehru z minulého týždňa. Úvod zápasu sa niesol v pokojnom duchu, lebo súperi sa len spoznávali, nakoľko sa stretli prvý krát v histórii. V 9. minúte sa v skrúmáži pred bránkou najlepšie zorientoval Čerňan a vyhrávali sme 1:0. Súperovi sa však ešte v priebehu prvej tretiny dvoma gólmi podarilo otočiť prebeh stretnutia a dvoma gólmi vyhrali tretinu 1:2. Na začiatu druhej tretiny súper zvýšil svoj náskok na 1:3. V polovici stretnutia sme zovreli súpera a po spŕške sriel Melicherčík prestrelil vynikajúceho brankára hostí a znížil na 2:3. Súper však o necelú minútu zvýšil svoj náskok na dva góly. Keď o ďalšie dve minúty hostia zaznamenali piaty gól vyzeralo to s nami zle nedobre. Chlapci sa však vzchopili a počas presilovej hry minútu pred koncom druhej tretiny Ivan znížil na 3:5. O 55 sekúnd, len 5 sekúnd pred koncom druhej tretiny, po krásnom brejku Filipiak znížil na rodiel jedného gólu. V záverečnej tretine nám súper ponúkol 5 minútovú presilovku, ktorú sa nám podarilo stopercentne využiť a dvoma gólmi Čerňana a Joščáka sme otočilo zápas a vyhrávali 6:5. Keď už to vyzeralo, že zápas máme pod kontrolu, tak sa zopakovala situácia z predošlého zápasu, keď nahodený puk pred bránku si obranca nešťastne tečoval do vlastnej bránky. Tento moment naštartoval hostí a siedmym gólom sa oäať ujali vedenia. Záverečný tlak domácich a ani hra bez brankára už vyrovnanie nepriniesla, naopak sme inkasovali gól do opustenej bránky.

Bol to už druhý zápas za sebou, v ktorom sme prehrali napriek výbornému nasadeniu všetkých hráčov. K úspešnému záveru nám chýbalo možno viacej šťastia pri premieňaní množstva šancí, ktoré sme v zápase mali. Na druhej strane treba však pripomenúť, že hostia mali v bránke vynikajúceho brankára. Je to škoda,lebo to množstvo divákov si zaslúžilo iste lepší výsledok.

                                                                                                                     

www.hkmrs.webnode.sk