HK Slovan Gelnica - HKM Rimavská Sobota 4:9 (0:4, 2:2, 2:3)

Góly HKM: Petričko 3, Rusič 2, J. Slovák, M. Slovák, Šagát, Filipiak

Zostava HKM: Juraštík - M. Slovák, Pocs, Goláň, Melicherčík, Maček, Ďuriš, Kučera - Šagát, Bačkor, J. Slovák, Petričko, Rusič, Mikluš, Filipiak, Báti, Krahulec, Líška

 

V Gelnici sa v sobotu odohral zápas sezóny, aspoň pre miestnych fanúšikov určite. Takmer osemsto divákov bolo zvedavých na lídra tabuľky skupiny B a zároveň na prvý zápas Ladislava Ščurka v drese domácich po návrate z väzby. Líder tabuľky svojím výkonom nesklamal, zato na Ščurkovi bolo ešte vidno krátku prípravu pred vstupom do zápasového tempa. Zápas v Gelnici si nenechali ujsť aj skalní fanúšikovia Rimavskej Soboty, ktorých sa zišlo asi 30 a prispeli k dobrej atmosfére zápasu..

Už úvod stretnutia naznačil, že domáci to budú mať proti nášmu rozbehnutému družstvu veľmi ťažké. Po 18 sekundách sme už vyhrávali 1:0 zásluhou Šagáta. Rýchly prechod cez stredné pásmo a prihrávky na jeden dotyk robili veľké problémy domácim obrancom. V deviatej minúte sme zaznamenali dva góly. Najprv Jánom Slovákom a hneď z nasledujúceho protiútoku po biliardovej narážačke Rusičom. Keď v poslednej minúte prvej tretiny skóroval Petričko na 4:0 bolo prakticky o zápase rozhodnuté. Hneď na začiatku druhej tretiny sme zvýšili svoj náskok Rusičom na 5:0. Po tomto góle naši trochu poľavili z tempa, čoho sa huževnatí gelničania chytili a dvoma gólmi dokázali znížiť na 2:5.V poslednej minúte druhej tretiny to bol opäť Petričko kto svojím druhým gólom do šatne zvyšoval už na 2:6 pre HKM. V záverečnej tretine sme zaznamenali ešte tri góly Michal Slovák peknou strelou vymietol ľavý roh gelnického brankára, Filipiak prelomil streleckú smolu a strelil prvý gól v sezóne no a tretím gólom v zápase uzavrel náš učet Petričko. Domácim sa pošťastilo tiež dva krát skórovať a tak sa zápas skončil jasným víťazstvom HKM 4:9.

Zápas potvrdil kompaktnosť a silu celého družstva a dal jasný signál ostatným družstvám v skupine, že v boji o prvenstvo to budú mať veľmi ťažké.  Víťazstvom v Gelnici si naši chlapci zabezpečili prvé miesto po dvoch kolách súťaže, čo znamená, že všetky zápasy tretieho kola odohrajú naši chlapci v domácom prostredí.  

                                                                                                                     

www.hkmrs.webnode.sk