HK Slovan Gelnica - HKM Rimavská Sobota 2:4 (1:0, 0:3, 1:1)

Góly HKM: Martin Melicherčík, Ján Báti, Ľubomír Bačkor, Martin Joščák

Zostava HKM: Radko Juraštík, Ján Krahulec - Martin Goláň, Michal Slovák, Dušan Slaný, Martin Šimšík, Rastislav Gábor, Marek Lapin - Ján Slovák, Ľubomír Bačkor, Martin Joščák, Peter Filipiak, Ján Báti, Martin Melicherčík, Erik Lvomský, Miroslav Drugda, Ján Čerňan, Oliver Foťko, Ľubomír Plandor

    Na svoj posledný zápas v základnej časti II. ligy cestovali muži opäť do Gelnice z jediným cieľom odčiniť minulotýždňovú vysokú prehru. Do zápasu sme nastupovali bez rozcvičky, pre oneskorený príchod, čo sa prejavilo aj na hre, lebo sme sa len veľmi pomaly dostávali do tempa. Nakoniec sme aj prvú tretinu prehrali 1:0. V polovici druhej tretiny nám súper ponúkol päťminútovú presilovku, ktorú sa nám podarilo dokonale využiť a dvoma gólmi Melicherčíka, Bátiho sme otočili priebeh stretnutia. V závere tretiny hostia tak nešťastne rozohrávali puk z vlastnej tretiny, že skončil za prekvapeným brankárom domácich a viedli sme 1:3. V záverečnej tretine sa hra prelínala z jednej strany na druhú a po jednom z množstva útokov Martin Joščák zvyšoval náš náskok na 1:4.  O necelé dve minúty sa domácim počas presilovej hry podarilo znížiť na 2:4, ale to bolo z ich strany všetko a tak zápas aj týmto výsledkom skončil.

    Víťazstvo v Gelnici len potrvrdilo postup mužov HKM do nadstavby II. ligy, kde budú bojovať o celkové prvenstvo v tejto súťaži.  

                                                                                                                     

www.hkmrs.webnode.sk