Filip Katreniak sa stal majstrom Slovenska starších žiakov. Na oslavy titulu bude ešte dlho spomínať.

Rodák z Rimavskej Soboty, no momentálne člen klubu, ktorý sa môže pýšiť najlepšou prácou s mládežou na Slovensku je brankár Filip Katreniak. V Dukle Trenčín pôsobí prvú sezónu a určite môže byť spokojný. Zo začiatku to ale nemal ľahké a musel na sebe tvrdo pracovať, aby dokázal trénerom, že mu miesto v tíme naozaj patrí. Dokazoval to od začatku a tréner mu stále dával viac priestoru presadiť sa a Filip sa za krátku chvíľu stal brankárskou jednotkou v tíme deviatakov Dukly Trenčín. Potešením v sezóne mu bola aj miestenka v reprezentácií do 15 rokov, kde sa stretol aj so spoluhráčom z Rimavskej Soboty Daliborom Ďurišom. 

Od štvrtka 7. apríla do soboty 9. apríla sa v košickej Crow aréne konali majstrovstvá Slovenska starších žiakov. Podujatia sa zúčastnili štyri mužstvá: HK Dukla Trenčín, HC Slovan Bratislava, MHA Martin a HK ŠKP Poprad. V prvom zápase nasúpila Dukla proti Slovanu. Filip Katreniak si v tomto zápase udržal čisté konto a Dukla zvíťazila 4:0. V druhom zápase sa žlto-červení stretli s popradskýmí kamzíkmi. Práve Poprad skončil na majstrovstvách na poslednej priečke, ale za to Trenčín potrápil najviac. Bola to síce dráma, ale Dukle sa podarilo zvíťaziť 5:4 a už po tomto zápase bolo jasné, že sa Dukla opäť stane majstrom a získa už tretí titul v rade. Pomyselnú bodku za turnajom dala Dukla jednoznačným víťazstvom 7:1 nad Martinom a po zápase nasledovali búrlivé oslavy titulu. Práve na tie Filip tak ľahko nazabudne, pretože hneď po siréne odhodil prilbu a následne ho do hlavy zasiahla nedopatrením prilba spoluhráča, ktorá mu spôsobila tržnú ranu. 

Filip Katreniak sa k danej okolnosti vyjadril pre portál Hokej.sk: '' Zhodil som masku a v tom ma niečo trafilo do hlavy. Bola to celkom silná bolesť, ale za zlato tímu precedím ten kúsok krvi. Hlavné je, že sme získali titul a môžeme oslavovať. Jedného dňa aspoň budem mať na čo spomínať, keď si budem pozerať fotky z takýchto krvavých osláv.''

Filipovi k zisku titulu gratulujeme a prajeme mu ešte veľa podobných úspechov.

 

Výsledky zápasov:

Trenčín - Martin 7:1 (3:0, 2:0, 2:1)

Slovan - Poprad 5:3 (0:1, 2:1, 3:1)

Poprad - Trenčín 4:5 (0:1, 1:3, 3:1)

Slovan Bratislava - Martin 3:2 po sn (1:0, 0:0, 1:2, 0:0, 1:0)

Trenčín - Slovan Bratislava 4:0

Martin - Poprad 9:2


Konečné poradie:
1. Trenčín
2. Slovan
3. Martin
4. Poprad

                                                                                                                     

www.hkmrs.webnode.sk