FOTO: Chlieb sa opäť lámal v prvom dejstve.

V sobotu 12. decembra sme na Zimnom štadióne v Rimavskej Sobote privítali mužstvo, ktoré jasne dominuje vo východnej skupine druhej ligy mužov. MŠK HVIEZDA Dolný Kubín každoročne bojuje aj s HKM Rimavská Sobota o popredné priečky v tabuľke a súboje sú vždy veľmi vyrovnané a priťiahnu množstvo fanúšikov. V prvom vzájomnom zápase tejto sezóny sme im podľahli po vyrovnanom súboji a streleckej prevahe na našej strane tesne 3:2. Inak tomu nebolo ani tentoraz a zápas sa niesol presne v tom istom scenári. 

HKM Rimavská Sobota nastúpila na zápas v dobrej zostave s tromi formáciami, čo sa už dávno nestalo. Po minulo týždňovej neočakávanej prehre v Gelnici mužstvo chcelo bodovať, no bohužiaľ sa im to nepodarilo, aj keď sa v celom zápase javili ako lepšie mužstvo, ktoré by si zaslúžilo aspoň nejaké body. Zápas sa začal v svižnom tempe, ktoré pretrvávalo do konca stretnutia. Už v úvode sa začalo vylučovať a ako prvý si išiel sadnúť na dve minúty hráč Rimavskej Soboty Denis Nociar a súper hral presilovku. Presilovka netrvala dlho, pretože už o minútu rozhodca vylúčil súpera. Sily na ľade boli vyrovnané a o krátku dobu sme hrali presilovku, ktorá nám šťastie nepriniesla a po chybe obrancov v útočnom pásme sa hráč Dolného Kubína dostal do samostatného nájazdu a prekonal nášho brankára. Presilovka ešte pokračovala, no domáci si nedokázali vytvoriť šance skórovať a tri sekundy po jej skončení opäť inkasovali. Skóre sa nemenilo len ďalších päť minút, kedy opäť hostia skórovali a v plovici prvej tretiny bol stav stretnutia hrozivých 0:3. Tretí gól hostí naštartoval domácich, ktorý začali častejšie ohrozovať bránu súpera a vytvorili si množstvo šancí skórovať. Už v sedemnástej minúte to využil Michal Šagát, ktorý strelou z rohu ihriska trafil súperovho brankára do masky a puk sa odrazil do vinkla. Dvanásť sekúnd pred koncom po prihrávke Filipiaka dotiahol skóre na 2:3 strelou po ľade Marek Heckl. V ďalších dvoch tretinách sa už bohužiaľ skóre nemenilo, aj keď obe mužstvá mali množstvo príležitostí skórovať. Tlak domácich a túžba streliť vyrovnávajúci gól stále narastali, no brankár hostí nedovolil aby sa puk dostal za jeho chrbát. Hostia takisto vyslali na nášho brankára množstvo striel, ktorým sa patrične ubránil, no nestačilo to na získanie bodov, čomu chýbalo streliť aspoň jeden gól. Aj napriek prehre diváci mohli byť spokojní, pretože sa hral hokej vysokej kvality hodnej prvej ligy s množstvom gólových príležotostí. Po druhej tretine sa na ľade konala už tradičná sútaž v streľbe na bránku, kde hlavnou cenou bola autokamera. Doposiaľ sa ešte nikomu nepodarilo vyhrať hlavnú cenu, aj keď niektorím chýbalo len pár centimetrov. No v sobotu sa história prepísala a dokonca až dvaja z troch vylosovaných šťastlivcov trafili do čierneho a získali autokameru. Jedným z nich bola rodinná príslušníčka jedného z hráčov, ktorej sa to podarilo až na tretí pokus. Druhým víťazom bol hráč starších žiakov, ktorý už na druhý pokus skóroval. Šikovnosť oboch patrične ocenili aj diváci poteskom.

Aj napriek druhej prehre v rade muži HKM Rimavská Sobota stále figurujú na štvrtej postupovej priečke. Chuť si môžu napraviť už o týždeň 19. decembra o 17:00, kedy sa opäť predstavia pred domácim publikom proti mužstvu, ktoré je na chvoste tabuľky MHK Ružomberok.    

 

HKM Rimavská Sobota - MŠK HVIEZDA Dolný Kubín 2:3 (2:3, 0:0, 0:0)

Góly HKM: Michal Šagát (Ján Báti), Marek Heckl (Peter Filipiak, Simon Iványi)

Strely: 43:37

Trestné minúty: 6:8

Rozhodovali: Jozef Babeliak - Marek Kanich, Bc. Richard Ivan

Divákov: 230

Zostava HKM: Jaroslav Melna, Vladimír Korytár - Ján Báti, Ján Blaško, Richard Fiala, Peter Filipiak, Marek Fiľo, Marek Heckl, Simon Iványi, Rastislav Matúška, Vladimír Nikonov, Denis Nociar, Tomáš Parobok, Michal Šagát, Jakub Škantár, Michal Slovák, Ján Slovák

 

Tabuľka po 14. kole:

P.č. Tím PZ V VP PP P SKÓRE B
1 Mšk HVIEZDA Dolný Kubín 12 10 0 0 2 66 : 23 30
2 HK Sabinov 12 6 2 1 3 48 : 36 23
3 MHK 32 Liptovský Mikuláš ''B'' 12 7 0 2 3 53 : 53 23
4 HKM Rimavská Sobota 12 5 1 0 6 47 : 48 17
5 HC REBELLION Gelnica 12 3 2 1 6 48 : 52 14
6 HK Brezno 12 3 1 2 6 46 : 65 13
7 MHK Ružomberok 12 2 0 0 10 35 : 66 6

 

Ostatné výsledky 14. kola:

HC REBELLION Gelnica - HK Sabinov 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)

MHK 32 Liptovský Mikuláš ''B''- MHK Ružomberok  4:3 (1:2, 1:1, 2:0)

HK Brezno - voľno

 

                                                     

                                                                                                                     

www.hkmrs.webnode.sk