AHK MI Ružinov - HKM Rimavská Sobota 7:0 (2:0, 4:0, 1:0)

Zostava HKM: Juraštík, Malatinec - Slovák M., Šimšík, Slaný, Goláň, Gábor, Plandor - Slovák J., Bačkor, Joščák, Rapčan, Čerňan, Báti, Filipiak, Foťko, Drugda

 

Na premierový zápas v tohtoročnej nadstavbe druhej ligy by naši hráči asi najradšej hneď zabudli. Vysoká prehra a ani jeden gól v bránke súpera je veľmi nešťastný štart v boji o víťaza súťaže. 

Úvod zápasu sa niesol v pokojnom duchu, obidve mužstvá sa oťukávali, veď sa stretli prvý krát. Postupne hra dostávala tempo a šance sa striedali na obidvoch stranách. Boli to naši hráči, ktorí mali v začiatku viac vyložených šancí. Po jednom z protiútokov sme v obrane neustrážili súpera a prehrávali sme 1:0. V druhej polovivi prvej tretiny sme hrali presilovku a po nepresnej rozohrávke a strele súpera brankárom vyrazený puk preletel ponad neho rovno do bránky a bolo 2:0. Takto skončila aj prvá tretina.  Druhá tretina bola z našej strany najhoršia. Množstvo nepresností v rozohrávke, prehrané osobné súboje strach prevziať zodpovednosť na seba dali príležitosť súperovi rozhodnúť o osude zápasu. Po štyroch inkasovaných góloch to bolo jadnoznačných 6:0. Tretia tretine už domáci len kontrolovali priebeh stretnutia. Hráči HKM sa ešte snažili dosiahnúť aspoň čestný gól, ale keď už dokázali prekonať vynikajúceho brankára domácich, tak im v tom zabránili tyčky bránky. Naopak pri jednom z protiútokov sa podarilo skórovať domácim a uzatvoriť gólový účet na 7:0.

V hre našich mladých hráčov bolo badať určitý rešpekt pred ostrieľanými hráčmi súpera z čoho potom pramenili chyby v rozohrávke, neskoré dokorčuľovanie pukov, nízka agresivita v súbojoch. Aspoň na čiastočnú obhajobu je nutné spomenúť, že nám pre pracovné povinnosti a chorobu chýbali dvaja hráči základnej zostavy (Lvomský a Melicherčík) a ďalšie tri posily z Brezna (Majling, Ivan, Tonkovič). Dúfajme, že sa budú môcť do hry zapojiť už v nasledujúcom zápase pomôžu zabudnúť na túto prehru.

                                                                                                                     

www.hkmrs.webnode.sk